Muut hieronnat

Palvelut

Hieronnan vaikutukset ovat moninaiset. Hieronnalla pyritään lihasten rentouttamiseen, paikallisen verenkierron ja imunesteen vilkastuttamiseen, kivun lievittymiseen, lihassyiden kiinnikkeiden irrottamiseen ja niiden synnyn estämiseen. Hieronnassa käytetään erilaisia otteita, sivelyjä ja painalluksia, aina kulloisenkin asiakkaan hoitotarpeen ja toivomuksen mukaisesti.

Urheiluhieronnassa käytetään klassista hierontaa enemmän poikittaisotteita, jotka tehostavat lihassyiden poikittaissiltojen kiinnikkeiden irtoamista, mutta myös lihaksen palautumista muokkaavasta käsittelystä. Tarvittaessa hieronta voidaan tehdä kevyenä ei-muokkaavana käsittelynä esim. kilpailuun valmistauduttaessa. Urheiluhieronta sopii niin ei-urheilijoille kuin kaikkien liikunta- ja urheilulajien harrastajille. Hierontaa käytetään myös kehonhuoltona kuntoilun ja aktiivisen liikkumisen ohella. Hieronta on rentouttavaa ja sillä on kivunhallintaan sekä hyvän olon tunteeseen vaikuttavien hormonien vapautumista edistävä vaikutus.

Välittömästi hieronnan jälkeen olisi suositeltavaa välttää fyysistä rasitusta. Muokkaavia ja/tai rentouttavia hierontapalveluitamme ovat 30 min osahieronnat, 45 min ylävartalohieronnat, 60 min puolivartalohieronnat, ja 90 min ja 120 min kokovartalohieronnat. Hierontaa antavat pitkälle koulutetut ja kokeneet hieronnan ja fysioterapian ammattilaiset.

Hieronnan esteitä ovat flunssa, kuume, yleistulehdukset, käsiteltävän alueen ihon tulehdukset ja tuoreet vammat ja leikkaukset, syöpäkasvaimet. Paikalliset esim. yhden nivelen tai raajan vammat tai tulehdukset voidaan kiertää tai jättää hieromatta. Epäselvissä tapauksissa kysy aina omalta lääkäriltäsi.

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on lämmitettyjen sileiden basalttikivien avulla tehtävä rentouttava 60 min tai 90 min kokovartalohieronta, jossa voidaan asiakkaan toiveesta käyttää osin myös muokkaavia otteita. Kivien lämpö välittyy tehokkaasti käsiteltäviin kudoksiin, joka vähentää kipua ja kireyden tunnetta. Rentoutumista tehostaa lämpöpakkaus, lämpimät peitot, rauhallinen taustamusiikki ja hämärä valaistus. Hierontaöljynä käytetään hajusteetonta garnaatioöljyä, johon voidaan lisätä muutamia tippoja tuoksuvaa eteeristä laventeli-, inkivääri- tai teepuuöljyä hoitoa tehostamaan. Kuumakivihieronnan esteet ovat samat kuin muissa hieronnoissa.

Pään ja kasvojen rentouttava hieronta sekä Gua Sha

Pään ja kasvojen rentouttavassa hieronnassa käsitellään ylärintakehän, niskan, koko pään alueen ja kasvojen lihaksia rentouttavilla käsin ja sormin tehtävillä sivelyillä, paineluilla ja pyörittelyillä. Erityisesti ohimot ja purentalihakset käsitellään huolella, mutta kivuttomasti ihon päältä. Kasvojen hieronta tehdään aina puhdistetulle iholle tuoksuttoman tai miedosti tuoksuvan luonnonöljyn avulla. Hieronnasta voidaan jatkaa Gua Sha’aan, jossa kasvojen ihoa ja lihaksia käsitellään sileiden kivistä tehtyjen (ruusukvartsi, basaltti, jade) kampojen avulla rentouttavilla sivelyillä ja kevyillä painalluksilla ja pyörityksillä. Hoidosta ei jää normaali-iholle jälkiä, mutta pintaverenkierron kiihtymisen takia kasvot saattavat hieman punoittaa käsittelyn jälkeen. 60 min hoito tehdään muista hieronnoista poiketen vain selinmakuulla. Lyhyempi 30 min hoito tai pelkästään pään ja kasvojen rentouttava 15 min hieronta on yhdistettävissä 30 min – 60 min ylävartalohierontoihin.

Huom, kasvojen alueen hoidon esteitä ovat couperosa, aktiivinen ruusufinni, ihon tulehdukset (myös akne), kuume ja flunssa, yleistulehdukset, leikkaukset ja vammat kasvojen ja kaulan alueella (5-7 vk), täyteaineiden ottamisen jälkeen Botox 2 viikkoa, muut aineet 3kk. Pään alueen irtoluomet ovat kierrettävissä.

Varaa aika hierontaan

Voit varata hoitoajan puhelimitse tai sähköisen ajanvarauspalvelumme kautta 24 tuntia vuorokaudessa.